• Hem
  • Ingrid har orde...
sida

Ingrid har ordet

Oxveckorna har börjat och vi i Vänsterpartiet är redo!

Vi står inte på sidan om och tittar på. Vi agerar när vi ser hur vanliga människors verklighet undan för undan försämrats och hur en liten rik elit stadigt dragit ifrån, tillåts överkonsumera och förstöra vårt klimat och våra framtida livsbetingelser.

2019 var ett turbulent år, inte minst politiskt. Vi såg också kraftigt växande ojämlikhet och fick kvittot på att årtionden av nedskärningar och privatiseringar inom vård, skola och omsorg nu gett en fullständigt ohållbar situation i kommuner, regioner och en omfattande kris i välfärden. Men vi såg också att media äntligen började fokusera på de accelererande och hotande klimatförändringarna. Greta-effekten slog igenom marknadskrafternas skyddsmurar.

Vi kan konstatera att 2020 kommer bli ett ödesår för socialismen, för global solidaritet och framförallt för klimatet. Nu måste vi tillsammans kavla upp ärmarna och komma med konkreta och radikala förslag som försvarar jämlikhet, alla människors lika värde, vår gemensamma välfärd och vår existens på den här planeten.

Mycket kan tyckas motigt och dystert, men vi vänsterpartister vet att organisera oss och lägga upp strategin! Tillsammans förändrar vi samhället. Alla har en viktig roll att spela i den förändring vi behöver se. Du med! Vad kan DU göra för att förändra vår framtid tillsammans?

*Ta chansen att lämna in en egen motion eller ställa dig bakom en motion till Vänsterpartiets Programkongress i Västerås den 21-24 maj 2020. Vilka synpunkter har du på Vänsterpartiets framtida inriktning? Vilka ska leda och styra partiet? Hur behöver en radikal vänsterpolitik se ut för 2020-talet? Vad ska vi jobba med?

Här hittar du alla handlingar till kongressen:

https://www.vansterpartiet.se/kongress2020/handlingar/

*Ett bra sätta att engagera och göra skillnad är lära sig mer om det superviktiga facklig-politiska arbetet! Ta chansen att gå den facklig-politiska Vänsterskolan med början den 19 februari, fram till den 11 november. Den består av sju webbsända och studiecirkelledarledda möten i både Örnsköldsvik och Sundsvall. Har du frågor? Kontakta Ulrica Ödebygd på [email protected]. Anmäl dig senast den 10 februari till studiecirkelledare Erfan Kakahani på [email protected]

*Du kan också nominera dina kamrater, eller dig själv till din egen partiföreningsstyrelse, skriva motioner om det som är viktigt att arbeta med lokalt inför ert kommande årsmöte. Ett viktigt steg in i aktivt engagemang är att ta reda på vad du kan göra i din egen partiförening och även att berätta för din styrelse vad du kan och vill engagera dig i.

Du kan också nominera och motionera till Distriktets årskonferens i Örnsköldsvik den 21-22 mars 2020. Vad är det för frågor distriktet behöver driva? Vilka vill du se i styrelsen?

*Genom att aktivera dig på din hemort tillsammans med andra aktivister i specifika frågor sprider du också vänsterengagemang. Det kan vara i frågor kring klimatet, omställningen eller goda energilösningar i din kommun? Kanske rör det din eller dina barns skola och utbildning och rätt till en utbildning på sina villkor? Kanske är du engagerad i arbetsmiljön på din arbetsplats och tar en roll där? Är din vårdcentral eller ditt sjukhus i farozonen, så kan du vara viktig i kampen där. Kanske kan din Hyresgästförening behöva ett handtag?

Vi visar att vänstern har lösningar och lokalt engagemang. Vi visar att en förändring är möjlig. Vi har visionen om det samhälle som måste växa fram.

*Bli medlem! Om du eller någon i din närhet inte redan är det så blir du det snabbt här

https://vansterpartietweb.azurewebsites.net/#/newregister

 

Ingrid Nilsson

Ordförande Vänsterpartiet Västernorrland

 

Ingrid Nilsson Distriktsordförande

 

Kopiera länk