person

Nina Orefjärd

Kramfors

Gruppledare i regionen

Kontakt

Engagerad kramforsbo med rättviseperspektiv


Ledamot i regionfullmäktige
Ledamot i regionstyrelsen
Ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden
SKR Ersättare i beredningen för primärvård och äldreomsorg

Jag heter Nina och är en nybliven 38 åring. Jag föddes i Sundsvall men är uppvuxen i Stockholm och sedan ca 9 år bor jag i länet igen, i Kramfors med man och två barn. Medlem i V har jag varit sedan 2014 och anledningen till att jag gick med är att jag sett hur samhället försämrats och jag ville engagera mig för att bryta den utvecklingen. Nu är jag engagerad i både kommunpolitiken och regionpolitiken och jag är ledig från mitt vanliga jobb som lantmätare och arbetar heltid med politik i regionen.
Jag tycker alla borde engagera sig politiskt, det ger en viktig inblick i varför samhället ser ut som det gör och jag tror - hoppas- att de allra flesta skulle bli Vänsterpartister om det insåg vilken snedfördelning det är i Sverige idag och hur dåliga förutsättningar kommuner som Kramfors och regioner som Västernorrland har.
Vänsterpartiet är det enda riktiga vänster-alternativet i Sveriges riksdag idag och behöver ökat stöd för att vända på den dåliga samhällsutvecklingen men det finns även mycket som kan göras med stark vänsterpolitik här på hemmaplan. Som oppositionspolitiker i regionen har jag försökt påverka majoriteten under den senaste mandatperioden, bland annat att satsa på personalen och att inte ha underbudgeterade verksamheter, men förgäves. Jag hoppas verkligen V får mycket röster i höstens val på alla nivåer. I regionen hoppas jag på att (V)i kan sitta med i en majoritet och påverka riktningen för Region Västernorrland under de kommande åren. Även om jag är uppvuxen i Stockholm så saknar jag inte en storstad utan älskar att bo i Kramfors och Västernorrland. Den vackra naturen med alla kullar, att det är nära till allt, människorna. Det passar mig helt enkelt bättre än storstadspulsen i Stockholm. Därför vill jag fortsätta kämpa för en bättre tillvaro för alla som bor i det här länet!