person

Carl-Fredrik Edgren

Härnösand

Plats 6 på regionlistan

Controller med koll på mat

Kallas egentligen för Calle och är 54 år. Arbetar som controller och mina största intressen är att resa och laga mat - Bästa matstället i världen är ett soppkök på torget i Madeira.

Jag har varit vänster så länge jag kan minnas, men blev medlem i partiet först 2016. Politiken har alltid varit närvarande under min uppväxt och i mitt liv. Som liten fick jag uppleva när min pappa dansade i kalsongerna i regnet ute på gatan när Franco dog och hur det lilla vi gör kan göra så stor skillnad för många i några av de utvecklingsarbeten som sker utomlands.

De erfarenheter har jag tagit med mig i vuxen ålder är att för mig är ett samhälle något man bygger tillsammans och där vi alla hjälper de som behöver det. Jag har en lång yrkesmässig erfarenhet av hälso- och sjukvårdsfrågor och tror att det tillsammans med viljan att hälso- och sjukvården ska finnas nära människor där de lever och verkar kommer göra skillnad. För i grunden är det allas rätt till en god hälso- och sjukvård som är avgörande när vi en dag behöver den.

För att det ska vara möjligt måste vi omprioritera Hälso- och sjukvården till hur behovet ser ut, istället för att bara vara ett tillhandahållande av vårdtjänster utifrån storskaliga fördelar.

En behovsanpassad hälso- och sjukvård ser de personella resurserna som en tillgång och förvaltar de väl för att i slutändan vara till för patientens bästa när och där den behövs som bäst.