person

Hans Wiklund

Sundsvall

Plats 8 på regionlistan

Brokig bakgrund men rött hjärta

Jag har fyllt 60 år, är frånskild, bor i Sundsvall och har tre barn. Plus några bonusbarn från två tidigare äktenskap. Till vardags arbetar jag på Sundsvalls kommun med utveckling av God och Nära vård.

Kommunerna och regionen har en lång resa framför sig för att få alla delar av vården att fungera optimalt. Och för att kunna ta hand om alla äldre människor som lever längre och längre. Att förändra vården är inte ett val, det är en nödvändighet.

Musik har alltid varit viktigt för mig och jag har nästan alltid något på. Musikalisk allätare. Tycker om att vandra och löpträna. Är en passionerad utförsåkare. Efter 20 år i näringslivet, som både anställd och egenföretagare, pluggade jag in en magister och forskarutbildningskurser i statsvetenskap. Självklart har jag ett stort politiskt intresse och har stort intresse för hur förvaltningen fungerar. Men som statsvetare har jag upplevt att jag blivit så analytisk, att frågor som jag brinner för tonats ner i den stora analysen.

I början på förra året tänkte jag att nu får det vara nog. Då gick jag med i Vänsterpartiet, det enda parti som jag tycker kämpar för ett rättvist samhälle, där alla ska få tillgång till välfärden efter behov. Och bidra till den efter ekonomisk förmåga. Välfärden måste finnas till för de många människorna.

Möjligheten till att leva ett tryggt, friskt och långt liv ska inte avgöras av vart jag bor, vilket jobb jag har eller vilka mina föräldrar är. Förutom vården, är kollektivtrafiken en viktig regional fråga. Det måste vara möjligt att resa kollektivt till rimlig kostnad. Både av rättviseskäl och av miljöskäl. Klimatfrågan överskuggar allt annat i världen.

Det bättre argumentet ska vinna. Där argumenten tar slut, tar våldet vid