person

Jonas Sjödin

Sundsvall

Plats 2 på regionlistan

Den facklige fritidsledaren

Regionpolitiken har länge intresserat mig. Jag har alltid röstat på V men 2018 gick jag med i partiet. En av de viktigaste frågorna för mig är en jämlik vård och att vården ska finnas till för alla. Jag brinner för arbetsmiljöfrågor och att de som är på ”golvet” ska ha det så bra som möjligt.

Utgår man från kaoset som rapporteras av media är det inte ett svårt val att ta sitt samhällsansvar och engagera sig för en bättre välfärd.

Jag 48 år och är gift sedan 2002. Vi har tre barn och bor i en villa på Hemmanet söder om Sundsvall. Jag arbetar som fritidsledare på en av Sveriges bästa fritidsgårdar, Matfors Fritidsgård. Jag har arbetat med människor i hela mitt liv både inom skola, vård och behandling. Jag sitter som nämndeman i tingsrätten vilket väldigt intressant och lärorikt. Jag är även fackligt engagerad i Kommunal där jag sitter i sektionsstyrelsen.

Min fritid ägnas mycket åt mina barns fritidsaktiviteter som består av fotboll, innebandy och simning. Vill jag koppla av ser jag gärna en film eller serie och äter något gott. 2013 råkade jag ut för en olycka och krossade båda mina hälar. Efter det är jag delvis rullstolsburen, jag kan gå och stå kortare stunder men det har förändrat mitt liv efter detta.