artikel

Beslut kring Landstingets insatsplan

Vänsterpartiet i Västernorrlands distriktsstyrelse har beslutat att Vänsterpartiet förslag till LVNs insatsplan skall vara:

Att skattesatsen blir 11.69. Alltså en ökning med 1 krona.

Att uppdra till landstingsgruppen att i landstinget lägga förslag på långsiktiga åtgärder och budgetramar som ger en ekonomi i balans 2018/2019 utifrån följande riktlinjer.

• LVN gör en noggrannare genomlysning av specialistsjukvården (inklusive förlossningsvården) och primärvården ( ekonomi, produktion, kompetenstillgång, vårdflöden, patientsäkerhet, samverkan, lokaler och teknik etc.) med syfte att utveckla, effektivisera och samordna verksamheten på de tre sjukhusen (inom och mellan länsklinikerna), hälsocentralerna och Österåsen inom ramen för tilldelade resurser. En inriktning är att utveckla en personcentrerad vård.

• Genomlysningen skall göras i nära samarbete med personalen och de fackliga organisationerna. Dialog ska ske med närliggande landsting i syfte att utveckla samarbetet. Beslutsunderlag skall vara tillgängligt för berörda och före beslut skall konsekvensanalyser göras.

• Befintlig personal/kompetens, teknik och lokaler skall nyttjas effektivt.

• Ledning och styrning ska förändras så att personalen blir delaktig i såväl daglig som långsiktig verksamhetsutveckling. Detta är en utgångspunkt och förutsättning för att klara en ekonomi i balans. Möjligheten att använda intraprenad som metod för detta ska prövas positivt.

• En genomlysning görs av arbetet, samverkan och finansiering inom kulturområdet och folkhögskolorna med målsättning att utveckla och effektivisera verksamheterna.

• 50-100 avsätts för förbättring av personalens arbetsmiljö och arbetsvillkor.

• Delegationsordningen ändras så att ansvarig styrelse/nämnd/utskott kan ge uppdrag till och få återkoppling från cheferna för sina förvaltningar.

• Förslag till budget utformas i linje med bilagan.

Att inriktningen ska vara att komma överens inom majoriteten om förslag som ligger i linje med ovanstående.

Att uppdra till landstingsgruppen att omedelbart kommunicera detta intern och externt.

Kopiera länk