artikel

EU-valet

Så var EU-valet över. 60-65 % av alla som röstade i länet röstade för partier till vänster i samtliga länets kommuner. FI och MP gick fram mest, men även S och V. Reinfeldt och moderaterna (nya eller gamla?) är slagna i första ronden.

Men rasisterna har väljare i länet också och 10 procent av rösterna i Sollefteå, Timrå och Ånge. Det är allvarligt. Vi kan i data från valmyndigheten se var man röstar på SD. Vi måste ta ett steg framåt, öka vår närvaro, ta debatten, stå upp för vår politik och göra den känd

Så, nu siktar vi framåt, mot valet i september. . Höstens val blir ett val för mänskliga rättigheter, ett val mot utförsäljningar, ett val för en ny feministisk våg, ett val för en skarp miljö-och klimatpolitik.

Thomas Lundberg, ordf Vänsterpartiet i Västernorrland

Kopiera länk