artikel

Taggade till tusen!

På distriktsordförande/funktionärs-konferens drog partiledningen upp riktningen för arbetet under de kommande åren inför valet 2014. Vad behöver vi göra för att vi ska vinna valet och bli ett parti med en trimmad organisation?


En viktig del för partistyrelsen är att börja arbeta med de uppdrag som de fått från kongressen. Ett av de större uppdragen handlar om att ta fram ett alldeles nytt program: ett ekonomiskt/ekologiskt program (eko-eko) som dessutom ska arbetas fram tillsammans med socialism för 2000-talet.
I höst kommer en ny kampanj att dra igång. Den här gången inriktad på otrygga anställningsformer, något som drabbar framförallt ungdomar, kvinnor och invandrare. Alla är de redan utsatta grupper vilket gör det än svårare för dem att själva protestera.
Att kommunikationen ska förbättras är alla eniga om. Bland annat har en ny grafiks profil tagits fram för att förenkla för oss som gärna vill skriva eget profilmaterial. Flera åsikter kom också fram från deltagarna och man lovade att ta till sig kritik och bättra sig. Medlemsregistret har för många varit en källa till förtret, något som också framkom under sista delen av konferensen där vi diskuterade mycket praktiska frågor.
Medlemmar med e-post ska regelbundet få ett medlemsutskick – Vänsternytt – där alla ska kunna få ta del av senaste nytt. För aktiva kommer ännu ett utskick att vara aktuellt (VIPS). Alla medlemmar som vill ta del av Vänsternytt kan skicka sin mejladress till sin partiförening eller till distriktet: [email protected]

 

Kopiera länk